Český hokej #jakolev

 

 

 

 

 

Mohla bych začít, že ….

Tak tedy, logo je inspirováno malým státním znakem, ano? Ano, ale jen v tom, že je použita hlava lva, malý státní znak používá českého lva (symbolika), takže se vytrácí hlavní rozlišovací prvek od jiných používaných lvů a to dva ocasy lva. Netřeba komentovat tzv. popis detailů na logu – hlavě lva, muselo to být?

Zajímavý pro mě může být font, ten je jiný level než samotné logo!

Mrzí mě, že nedokážeme být mnohem více odvážní a držíme se při zdi s nějakým trendem, logo by mělo být nadčasové! Bylo by skvělé aby se ostatní snažili navrhnout logo tak jak to mají čeští hokejisté na dresu, ale ono to tak není, že. Nevybočíme a to mě štve, logo zapadá do toho stáda hokejových log, které nemají třeba skvělé hráčské výsledky, ale to je jedno, hlavně, že je to „hokejové“ logo. Kde je taky česká vlajka? pouze jen v detailu u límečku? není to málo? Samotná česká vlajka je více známa po světě než český lev.

Proč je „# “  #jakolev ? 

(lehce výmluvné … #jakohokej #jakogooool #jakovíteco)

 

více prozkoumat můžete zde

“ Český hokej bude reprezentovat zcela nová značka, jejíž hlavním symbolem je lev modifikovaný dle moderních trendů v oblasti designu. Logo v sobě skrývá několik hokejových prvků, které na první pohled nemusí být zcela evidentní. V tlamě lva je puk, který je se lvem pevně spojen stejně jako hokej s moderní historií naší země, šest cípů lví hřívy odkazuje na šest hráčů, které má každý tým na ledě. Celé logo je laděno do dynamické pozice, která má symbolizovat hokej jako rychlou a tvrdou hru. Oko lva připomíná tvar ostrova Štvanice, kde se zrodil první československý titul mistrů světa v roce 1947. “